HemStyrelsen informerarVårt husKollektivhusföreningenDokumentBokning av matsalBokning av gästlägenhetLogga inSök
Kollektivhusföreningen
Kalender
Middagar i matsalen

Kollektivhusföreningen Trekanten

Vårt hus färdigställdes 1986 som ett kollektivhus och Kollektivhusföreningen Trekanten föddes samma år. Föreningen firar alltså 25-års jubileum 2011 samtidigt som vår bostadsförening blir 1 år. Att huset redan från början byggdes som kollektivhus innebär att huset har generöst med gemensamma lokaler. Bl.a. finns en stor matsal, välutrustat storkök, övernattningsrum, gympasal, styrketräningsrum, två takterrasser och snickarbod.

Föreningens huvudsakliga uppgift har varit att ge husets boende goda möjligheter till samvaro, delaktighet och inflytande. Föreningen har haft ansvar för skötseln av de gemensamma utrymmena samt stora delar av vår trädgård och övriga planteringar. Man har också skött städningen av våningsplanen (undantaget bottenvåningen).  Åtminstone en dag per vecka har det serverats middag i matsalen. Det har även ordnats husfester, pubkvällar, café och många andra aktiviteter.

4-5 ggr gånger per år bjuder föreningen in till husmöte dit alla boende i huset är välkomna för att ta del av information och diskutera husets angelägenheter.

När bostadsrättsföreningen (Brf) övertog huset beslöts att kollektivhusföreningen (Kf) skulle leva kvar och verka på uppdrag av Brf, som beviljar medel till verksamheten. Vilka delar av husets skötsel som läggs ut på Kf beslutas för ett år i taget.

Alla som bor i huset kan bli medlemmar i Kf. Det upptas ingen medlemsuppgift och det förs inget medlemsregister. Självfallet krävs det inte något medlemskap för att ta del av husets aktiviteter eller att utnyttja husets lokaler.

Kontakta gärna kollektivhusföreningens ordförande Lotta Rizzo (lotta@rizzos.se) eller kassör Kjell Torstensson (kjell.torstensson.bostad@telia.com) för ytterligare information.

Uppdaterat 2013-03-15
Utskriftsvänlig sida
Provided by Webforum