HemStyrelsen informerarVårt husKollektivhusföreningenDokumentBokning av matsalBokning av gästlägenhetLogga inSök
Vårt hus
Fastighetsinfo
Kommunikationer
Bredband/TV
Tvättstugan
Sophantering
Städning
Bilder
Historia
Styrelse
Nyckelhantering
Lägenhetsnummer

Vårt hus


Vårt hus är beläget på stranden till den vackra sjön Trekanten. Runt sjön går en stig som kan användas för en avkopplande promenad eller som motionsslinga. På vintern när isen har lagt sig plogas en 1500 m lång skridskobana på sjön. Vill man gå lite längre promenader kan man bege sig till Vinterviken och ta en fika och titta på konst i de gamla vackra lokalerna som hörde till Nobels dynamitfabrik. Inte långt därifrån ligger också Vintervikens trädgård där det också går att få sig en lättare måltid i en härlig miljö. Vill man fortsätta promenaden ytterligare kan man följa Mälarens strand bort till Mälarhöjden.

Huset ligger mitt mellan Gröndals centrum och Liljeholmstorget. Man når båda platserna med en 5 minuters promenad. Gröndal är en stadsdel som bevarat sin karaktär sedan 50-talet. Här finns flera små affärer, restauranger, konditori, bibliotek, m.m. Både Konsum och Tempo har affärer här. Vid Liljeholmstorget har man nyligen invigt en modern galleria som inrymmer 90 affärer och olika näringsställen.

Om man vill ha nära till city och allt vad storstaden erbjuder men samtidigt ha naturen inpå knutarna är det svårt att tänka sig något bättre ställe att bo på. Vi är lyckligt lottade när det gäller kollektiva transportmedel. Spårvagn och bussar stannar utanför huset. Det är mycket nära till tunnelbanan och det går snabbt att ta sig till pendeltågen. Läs mer om kollektivtrafiken under fliken ”Kommunikationer”. Vill man gå så tar man sig på 5-10 minuter över till Södermalm. På en halvtimme når man Slussen.  


Några länkar: Vintervikens trädgård

                   Winterviken

                   Liljeholmstorget  

                   Färgfabriken  

 

Uppdaterat 2017-12-28
Utskriftsvänlig sida
Provided by Webforum